Kako da uplatite KP Prepaid kredit na KupujemProdajem

KP Prepaid je kredit na Vašem KupujemProdajem nalogu koji koristite za aktivaciju KP Promocija i drugih plaćenih usluga koje Vam olakšavaju i ubrzavaju prodaje.

Da biste obavili uplatu KP Prepaid kredita, najpre je potrebno da se ulogujete.

Moj KP > Prepaid, KupujemProdajem, Uplata KP Prepaid kredita

Dalje, bilo da koristite mobilni uređaj, ili desktop računar, kliknite na Moj KP, a zatim na Prepaid.

kupujemprodajem uplata kp prepaid kredita


Izaberite opciju Dopuna kredita i pojaviće se opcije za dopunu. 

KP prepaid kredit možete uplatiti uplatnicom, bilo u pošti ili banci, bilo putem e-Bankinga. Ukoliko uplaćujete kao pravno lice, možete koristiti nalog za prenos. Na raspolaganju su Vam i uplate platnom karticom ili SMS porukom. Napominjemo ipak da je uplata SMS porukom najmanje povoljna za Vas.

Uplatom KP Prepaid kredita putem elektronskog ili mobilnog bankarstva možete dobiti oznaku “Verifikovani bankovni račun“, koja predstavlja značajan signal pouzdanosti oglašivača (uplate platnom karticom, uplatnicom i SMS-om ne omogućavaju verifikaciju). Uslove za dobijanje oznake pročitajte ovde.

Izaberite željeni način za uplatu kredita i izvršite uplatu u skladu sa instrukcijama koje vidite na ekranu. Važno je da ispratite sve navedene korake i popunite predviđena polja. 

Dopuna uplatnicom i nalogom za prenos

kupujemprodajem uplata kp prepaid kredita


Kod plaćanja uplatnicom i nalogom za prenos, ako uplaćujete popunjavanjem fizičke uplatnice posebno je važno da upišete pravilan poziv na broj koji ste dobili kao instrukciju na ekranu. U suprotnom, može se desiti da uplaćena sredstva ne budu automatski prebačena na Vaš KP nalog.

Takođe, neophodno je da na svom nalogu imate, ili ste imali makar jedan postavljen oglas. Imajte u vidu da u slučaju popunjavanja fizičke uplatnice, možete uneti iznos koji Vama odgovara. Pobrinite se da preostali sadržaj iz model uplatnice tačno prepišete. 

kp prepaid nalog za uplatu

Takođe, možete i preuzeti popunjenu uplatnicu direktno sa Vašeg KP naloga, preko opcije Preuzmite primer uplatnice, pri čemu iznos koji uplaćujete birate iz padajućeg menija, a sva ostala polja su automatski popunjena u skladu sa podacima sa Vašeg naloga.

Uz ispunjenje ostalih uslova, ukoliko u periodu od 3 meseca uplatite preko 5.228 dinara KP Prepaid kredita, putem elektronskog ili mobilnog bankarstva, dobićete oznaku “Verifikovani bankovni račun” (uplate fizičkom uplatnicom se ne računaju).

Napomena: Kod plaćanja uplatnicom (uključujući i e-Banking) i nalogom za prenos, bitno je da uplatu obavite u toku radnog dana, najkasnije do 15 časova. Ukoliko uplatite posle navedenog vremena, uplata će biti proknjižena na Vaš KP Prepaid tek narednog radnog dana. Ovo posebno imajte u vidu ako uplaćujete u petak, ili dan uoči državnog praznika, jer će se u slučaju uplate posle 15 časova uplaćeni iznos naći na Vašem KP Prepaidu najverovatnije tek u ponedeljak, odnosno prvog radnog dana po okončanju praznika.

Dopuna platnom karticom

Uplata KP Prepaid kredita platnom karticom


Plaćanje platnom karticom je najbrži način da izvršite uplatu. Pošto izaberete iznos koji uplaćujete iz padajućeg menija i prihvatite Pravila i uslove kartične uplate KP Prepaid kredita, kliknite na dugme Nastavi sa uplatom.

Otvoriće se polja za unos podataka sa kartice. Po unosu podataka, kliknite na Plati, što će Vas odvesti na stranicu za izbor načina potvrde plaćanja.

U skladu sa izabranim načinom potvrde plaćanja, otvoriće Vam se stranica za unos lozinke.

kupujemprodajem uplata kp prepaid kredita


Po uspešnoj autentifikaciji prikazaće Vam se stranica uspešne transakcije.

Napomena: Uplate KP Prepaid kredita platnim karticama ne omogućavaju verifikaciju Vašeg bankovnog računa.

Dopuna SMS porukom

PAŽNJA: Ako se odlučite da izvršite uplatu SMS porukom, ograničeni ste na iznos od 300 dinara. Zbog visokih troškova transakcije, ta će uplata zadužiti Vaš račun mobilne telefonije za 600+ dinara. Svi drugi načini uplate su mnogo povoljniji! Takođe, ovaj način uplate Vam ne omogućava dobijanje oznake “Verifikovani bankovni račun“.

Dopuna KP Prepaid kredita SMS porukom


Za ovakvu uplatu potrebno je da pošaljete jednu SMS poruku u formatu koji će vam biti ispisan na ekranu pošto uneste Vaš broj mobilnog telefona i kliknete na opciju Prikaži tekst za SMS.

Nakon slanja poruke Vaš k​p prepaid kredit će biti uvećan za 300 dinara.

Dopuna NBS IPS QR kodom

Ukoliko imate na telefonu m-banking aplikaciju sa čitačem QR kodova, možete koristiti ovu funkcionalnost za dopunu svog KP Prepaid kredita. Pogodnost je brzina transakcije, a posebno je zgodno to što kod ovakvih uplata nije potrebno da vodite računa o tačnom pozivu na broj! Takođe, ovaj način uplate Vam omogućava dobijanje oznake “Verifikovani bankovni račun“.

Dopuna NBS IPS QR kodom je trenutno dostupna samo preko Desktop verzije. U Moj KP meniju, kliknite na opciju Prepaid, pa onda na Dopuna kredita. Na stranici koja Vam se bude prikazala, kliknite na opciju m-Bankingom ili NBS IPS QR kodom i prikazaće Vam se kod sa detaljnim uputstvom za plaćanje.

Ako nemate m-banking aplikaciju, možete se raspitati da li Vaše platno mesto ima QR kod čitač, pa ukoliko ima, pokažite im na licu mesta QR kod za željenu dopunu i tako dopunite svoj KP Prepaid.

To je to!

Sada znate kako da dopunite KP Prepaid kredit. Ukoliko postoji neki problem sa uplatom, kontaktirajte našu podršku preko opcije Pomoć i kontakt, klikom na opciju Problemi sa uplatom prepaid kredita.

Želimo Vam puno uspeha 🙂

Da li Vam je ova informacija pomogla?

Niste našli odgovor? Pogledajte srodna pitanja