SavetiKako da koristite kurirske službe

Kako da koristite kurirske službe

Ukoliko niste u mogućnosti da sa kupcem organizujete lično preuzimanje oglašene stvari, najpraktičnije rešenje je obaviti slanje nekom od kurirskih službi. Kurirske službe za odgovarajuću novčanu nadoknadu isporučuju kupljenu robu na teritoriji čitave Srbije.

Kako se roba šalje kurirskom službom?

Ako se odlučite na slanje kurirskom službom, to možete uraditi ili tako što ćete odneti pošiljku na šalter kurirske službe, ili pozvati kurirsku službu i dogovoriti vreme i mesto gde će oni doći i pokupiti Vašu pošiljku. 

Ne bi bilo loše da se raspitate kod kurirske službe pod kojim uslovima pružaju uslugu prevoza u odnosu na dimenzije i masu paketa koji šaljete, jer kurirske službe mogu imati različitu politiku u tom pogledu. 

Ukoliko se radi o osetljivim ili lomljivim stvarima, postarajte se da roba bude dobro zapakovana, kako biste je osigurali od lomova u prevozu. Imajte u vidu da za lomove neodgovarajuće zapakovanih pošiljki odgovornost snosi pošiljalac. 

Kako biste što lakše obavili slanje, dobro bi bilo da imate unapred pripremljene i pri ruci svoje lične podatke, kao i podatke primaoca kao što su ime i prezime, adresa, broj telefona, i naravno, iznos otkupnine za poslatu stvar.

Kako kurirska služba naplaćuje uslugu dostave?

Usluga prevoza robe je obično na teret primaoca pošiljke. Naplata se vrši prilikom preuzimanja pošiljke. Takođe, troškove dostave može snositi i pošiljalac, ukoliko se tako dogovorite sa kupcem (u tom slučaju troškovi prevoza robe se plaćaju prilikom predaje pošiljke kurirskoj službi). 

Koliko traje dostava?

Obično pošiljke budu isporučene u roku od par radnih dana od slanja, mada kurirske službe nude i mogućnosti brže isporuke, ali o tome je najbolje da se raspitate kod same kurirske službe. 

Kurirske službe često nude i uslugu praćenja statusa pošiljke, tako da sve vreme možete Vi i kupac da imate uvid u to gde se pošiljka nalazi. Raspitajte se kod kurirske službe o broju za praćenje pošiljke! 

Ako kupac nije u mogućnosti da preuzme pošiljku na dan isporuke, kurirske službe obično u sklopu svoje usluge nude i mogućnost čuvanja robe na izvesno vreme. O tome se takođe treba raspitati kod kurirske službe, jer vreme čuvanja robe može varirati u odnosu na to koji je pružalac usluge u pitanju.

To je to! 

Kada kupac preuzme Vašu pošiljku, kurirska služba Vama vrši isplatu novca. 

Srećne prodaje Vam želimo! 🙂