SavetiKako da nađete ono što Vas interesuje na KP

Kako da nađete ono što Vas interesuje na KP

Da biste pronašli ono što želite da kupite naš portal Vam nudi obilje opcija pretrage. U najkrupnijim crtama, portal možete pretraživati:

  • Po ključnoj reči – kucajući željeni pojam u polje za pretragu, na primer “iPhone 6”.
  • Listanjem kategorija i grupa – birajući kategoriju, a zatim grupu koja Vas interesuje, na primer grupu iPhone kategorije Mobilni telefoni.

Kako je listanje kategorija i grupa samo po sebi jasno, ovde ćemo se u najvećoj meri posvetiti procesu pretrage po ključnoj reči. Proces ćemo proći koristeći mobilni uređaj, ali je sve jako slično i ukoliko koristite desktop računar.

Pretraga po ključnoj reči

Polje za pretragu oglasa

Kada otvorite KupujemProdajem aplikaciju, ili pristupite portalu sa Mobilne verzije, na vrhu početne stranice ćete pronaći polje za pretragu oglasa.

Pretraga po naslovu ili tekstu oglasa

U osnovnoj pretrazi možete birati da li ćete pretraživati po naslovu ili tekstu oglasa. Ovde ćemo se držati pretrage po naslovu oglasa, ali sve što navedemo nadalje može se primeniti i na slučaj pretrage po opisu oglasa.

Unos ključne reči

Za početak, unesite željenu reč (možete uneti i više reči) i kliknite na OK.

Prikazaće Vam se rezultati pretrage po toj ključnoj reči. 

Ukoliko želite novu pretragu, izaberite opciju Poništi, koja se nalazi u uglastoj zagradi, ili jednostavno kliknite na Back dugme Vašeg telefona.

Sužavanje pretrage

Budući da se odgovarajuća reč može odnositi na veći broj različitih proizvoda ili usluga, primetićete da Vam sistem na osnovu te reči nudi izbor:

  • Da pretražite ceo KP,
  • Da suzite pretragu na kategorije i grupe koje bi Vama konkretno bile od koristi za pronalaženje željene stvari ili usluge.
Rezultat sužene pretrage

Biranjem neke od ponuđenih opcija, pretraga će Vam odmah izlistati sve oglase izabrane kategorije ili grupe koji sadrže reč koju ste uneli.

Sužavanje pretrage navodnicima

Ukoliko želite da suzite pretragu samo na tu reč, ili tih nekoliko reči koje ste uneli, dodajte navodnike ispred i iza njih. Ovo će Vam biti od koristi kada se ista reč odnosi, na primer, na dva različita brenda sa istim ili sličnim imenom. Takođe, kada tražite oglas sa konkretnim nazivom, na primer Jamaha, jer će bez navodnika to sistem računati kao Yamaha i takve rezultate i prikazati.

Kategorija, Mesto, Filteri

Možete takođe da ograničite pretragu na određenu Kategoriju (i grupu), Mesto (to jest, grad), te da pretražujete po posebnim Filterima.

Kategorija

Izbor kategorije

Izborom ove opcije otvara Vam se meni gde birate da li pretražujete Stvari ili Usluge, i u skladu sa tim će Vam se prikazati izbor odgovarajućih kategorija. Izborom konkretne kategorije otvara se spisak grupa koje joj pripadaju. Kliknite na željenu grupu i dobićete listu oglasa koji sadrže ključnu reč koju ste uneli. 

Mesto

Izbor mesta

Ova opcija Vam omogućava da viditi da li se stvar ili usluga koju pretražujete može pribaviti iz konkretnog grada.

Unesite naziv željenog mesta ili izaberite grad sa liste. Na listi se nalaze mesta sa 5 i više hiljada stanovnika, pa ukoliko ne možete da pronađete ono koje tražite samo izaberite njemu najbliže veće mesto.

Takođe u listi Sva mesta možete pronaći i opcije poput Inostranstva ili zemalja iz regiona, poput Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije.

Filteri

Izbor filtera

Na kraju, pretragu možete suziti i izborom odgovarajućih filtera:

  • Cena – raspon cene, da li je moguća zamena ili korekcija cene dogovorom,
  • Stanje – novo, kao novo, polovno, oštećeno ili neispravno,
  • Tip oglasa – da li korisnik nudi ili traži oglašeni predmet,
  • Period – da li je oglas postavljen danas, u poslednja 3 dana ili u poslednjih 7 dana,
  • Slika – možete označiti da želite pretraživati isključivo oglase koji u sebi imaju slike.
Okolina mesta

Ovde moramo da pomenemo i dodatnu pogodnost – ako birate mesto iz Filtera, po izboru željenog grada dobićete i opciju za pretragu oglasa iz okoline tog grada, u krugu maksimalno do 300 kilometara. 

Sortiranje

Sortiranje

Rezultate pretrage možete sortirati u zavisnosti od toga da li želite da Vam se prvo prikažu jeftiniji ili skuplji, noviji ili popularniji oglasi. Automatski je podešeno da Vam se prvo prikazuju relevantniji oglasi – oni oglasi za koje sistem u konkretnim okolnostima pretpostavlja da će Vama biti od značaja na osnovu unetih ključnih reči. Prikazivanje prvo relevantnijih oglasa možete isključiti po želji.

Ranije pretrage

Kada budete ponovo koristili pretragu, primetićete da je Vaša prethodna pretraga sačuvana i da joj možete pristupiti jednim klikom. 

Pretraga automobila

Pretraga automobila

Za kraj da napomenemo i ovo, pretraga na čitavom portalu je ista, jedini izuzetak je kategorija Automobili, gde se nakon izbora grupe, odnosno Proizvođača automobila, bira i Model vozila koje Vas interesuje. 

Filteri

Takođe, filteri su prilagođeni predmetu oglašavanja, pa tu imamo stavke poput godine proizvodnje, kilometraže, tipa goriva, broja vrata, menjača, pogona i svih ostalih informacija bitnih pri kupovini automobila.

To je to!

kp android app


Sada ste spremni da na KP pronađete sve što tražite. Ukoliko već niste, kp mobilnu android aplikaciju možete preuzeti ovde.

Srećnu kupovinu Vam želimo 🙂