SavetiKako da uplatite KP Prepaid kredit na KupujemProdajem

Kako da uplatite KP Prepaid kredit na KupujemProdajem

KP Prepaid je kredit na Vašem KP nalogu koji koristite za aktivaciju promocija i drugih plaćenih usluga u ponudi našeg portala.

kupujemprodajem uplata kp prepaid kredita

Da biste obavili uplatu KP Prepaid kredita, najpre je potrebno da se ulogujete na svoj nalog na portalu KupujemProdajem.

kupujemprodajem uplata kp prepaid kredita

Bilo da koristite mobilni uređaj, ili desktop računar, kliknite na Moj KP, a zatim na Prepaid.

kupujemprodajem uplata kp prepaid kredita

Izaberite opciju Dopuna kredita i pojaviće se opcije za dopunu. 

KP prepaid kredit možete uplatiti uplatnicom, bilo u pošti ili banci, bilo putem e-Bankinga. Ukoliko uplaćujete kao pravno lice, možete koristiti nalog za prenos. Na raspolaganju su Vam i uplate platnom karticom ili SMS porukom. Napominjemo ipak da je uplata SMS porukom najmanje povoljna za Vas.

Izaberite željeni način za uplatu kredita i izvršite uplatu u skladu sa instrukcijama koje vidite na ekranu. Važno je da ispratite sve navedene korake i popunite predviđena polja. 

Dopuna uplatnicom i nalogom za prenos

kupujemprodajem uplata kp prepaid kredita

Kod plaćanja uplatnicom i nalogom za prenos, ako uplaćujete popunjavanjem fizičke uplatnice posebno je važno da upišete pravilan poziv na broj koji ste dobili kao instrukciju na ekranu. U suprotnom, može se desiti da uplaćena sredstva ne budu automatski prebačena na Vaš KP nalog.

Takođe, neophodno je da na svom nalogu imate, ili ste imali makar jedan postavljen oglas. Imajte u vidu da u slučaju popunjavanja fizičke uplatnice, možete uneti iznos koji Vama odgovara. Pobrinite se da preostali sadržaj iz model uplatnice tačno prepišete. 

kp prepaid nalog za uplatu

Takođe, možete i preuzeti popunjenu uplatnicu direktno sa Vašeg KP naloga, preko opcije Preuzmite primer uplatnice, pri čemu iznos koji uplaćujete birate iz padajućeg menija, a sva ostala polja su automatski popunjena u skladu sa podacima sa Vašeg naloga.

Dopuna platnom karticom

kupujemprodajem uplata kp prepaid kredita

Plaćanje platnom karticom je najbrži način da izvršite uplatu. Pošto izaberete iznos koji uplaćujete iz padajućeg menija i prihvatite Pravila i uslove kartične uplate KP Prepaid kredita, kliknite na dugme Nastavi sa uplatom.

kupujemprodajem uplata kp prepaid kredita

Prikazaće Vam se ekran sa padajućim menijem metoda plaćanja, a kada izaberete željenu karticu (Visa, MasterCard, Maestro ili DinaCard), otvoriće se polja za unos podataka sa kartice. 

Kod kartice je onaj trocifren ili četvorocifren broj koji možete pronaći na poleđini kartice u produžetku polja za svojeručan potpis.

Po unosu podataka, kliknite na opciju Nastavi, što će Vas odvesti na stranicu za izbor načina potvrde plaćanja.

kupujemprodajem uplata kp prepaid kredita

U skladu sa izabranim načinom potvrde plaćanja, otvoriće Vam se stranica za unos lozinke.

kupujemprodajem uplata kp prepaid kredita

Po uspešnoj autentifikaciji prikazaće Vam se stranica uspešne transakcije.

Napomena: Kod plaćanja uplatnicom (uključujući i e-Banking) i nalogom za prenos, bitno je da uplatu obavite u toku radnog dana, najkasnije do 15 časova. Ukoliko uplatite posle navedenog vremena, uplata će biti proknjižena na Vaš KP Prepaid tek narednog radnog dana. Ovo posebno imajte u vidu ako uplaćujete u petak, ili dan uoči državnog praznika, jer će se u slučaju uplate posle 15 časova uplaćeni iznos naći na Vašem KP Prepaidu najverovatnije tek u ponedeljak, odnosno prvog radnog dana po okončanju praznika.

Dopuna SMS porukom

PAŽNJA: Ako se odlučite da izvršite uplatu SMS porukom, ograničeni ste na iznos od 300 dinara. Zbog visokih troškova transakcije, ta će uplata zadužiti Vaš račun mobilne telefonije za 600+ dinara. Svi drugi načini uplate su mnogo povoljniji!

Dopuna KP Prepaid kredita SMS porukom

Za ovakvu uplatu potrebno je da pošaljete jednu SMS poruku u formatu koji će vam biti ispisan na ekranu pošto uneste Vaš broj mobilnog telefona i kliknete na opciju Prikaži tekst za SMS.

Nakon slanja poruke Vaš k​p prepaid kredit će biti uvećan za 300 dinara.

Dopuna QR kodom

Ukoliko imate na telefonu m-banking aplikaciju sa čitačem QR kodova, možete koristiti ovu funkcionalnost za dopunu svog KP Prepaid kredita. Pogodnost je brzina transakcije, a posebno je zgodno to što kod ovakvih uplata nije potrebno da vodite računa o tačnom pozivu na broj!

Dopuna QR kodom je trenutno dostupna samo preko Desktop verzije. U Moj KP meniju, kliknite na opciju Prepaid, pa onda na Dopuna kredita. Na stranici koja Vam se bude prikazala, kliknite na opciju Uplata m-bankingom korišćenjem QR koda i prikazaće Vam se kod sa detaljnim uputstvom za plaćanje.

Ako nemate m-banking aplikaciju, možete se raspitati da li Vaše platno mesto ima QR kod čitač, pa ukoliko ima, pokažite im na licu mesta QR kod za željenu dopunu i tako dopunite svoj KP Prepaid.

To je to!

Sada znate kako da dopunite KP Prepaid kredit. Ukoliko postoji neki problem sa uplatom, kontaktirajte našu podršku preko opcije Pomoć i kontakt, klikom na opciju Problemi sa uplatom prepaid kredita.

Želimo Vam puno uspeha 🙂