Kako da uplatite KP Kredit na KupujemProdajem

KP Kredit služi za aktivaciju KP Promocija i drugih plaćenih usluga koje Vam olakšavaju i ubrzavaju prodaju.

Da biste obavili uplatu KP Kredita, potrebno je da se ulogujete, posetite stranicu Dopuna kredita u Moj KP meniju, odaberete željeni način dopune i pratite dalje korake.

Dopuna kredita

Bonus kredit na prvu uplatu: Vaša prva uplata KP Kredita e-bankingom, m-bankingom, platnom karticom ili uplatnicom će biti duplirana do maksimalnog iznosa od 2.000 dinara bonus kredita! Na SMS uplate bonus se ne obračunava.

Izaberite opciju dopune koja Vas zanima i pročitajte više o njoj:

Elektronsko i mobilno bankarstvo

Dopuna elektronskim ili mobilnim bankarstvom

Uplatu možete izvršiti brzo i lako, kopiranjem potrebnih podataka u Vašu e-banking ili m-banking aplikaciju, ili skeniranjem NBS IPS QR koda.

Plaćanje skeniranjem NBS IPS QR koda je najbrži vid plaćanja koji pritom ne ostavlja mogućnost za greške, jer ne popunjavate ručno detalje na nalogu za plaćanje (npr. pogrešno unet Poziv na broj). Plaćanje NBS IPS QR kodom je bez naknade.

Kako se koristi QR kod?

Otvorite aplikaciju Vaše banke i odaberete opciju IPS Skeniraj.

Ukoliko ste stranici Dopuna kredita pristupili sa računara, samo usmerite kameru na prikazani QR kod. Ukoliko ste joj pristupili sa mobilnog telefona, kliknite na – Sačuvajte QR kod u galeriji telefona, pa ga zatim otvorite iz m-banking aplikacije.

Detaljnije o ovom vidu uplate pročitajte ovde.

Uplatom KP Kredita putem elektronskog ili mobilnog bankarstva ispunjavate jedan od uslova da dobijete oznaku Verifikovani bankovni račun, koja predstavlja značajan signal pouzdanosti oglašivača. Sve uslove za dobijanje oznake pročitajte ovde.

Nalog za uplatu ili prenos

Dopuna fizičkom uplatnicom i nalogom za prenos


Kod plaćanja fizičkom uplatnicom i nalogom za prenos, posebno je važno da upišete pravilan poziv na broj koji ste dobili kao instrukciju na ekranu. U suprotnom, može se desiti da uplaćena sredstva ne budu automatski prebačena na Vaš KP nalog. Takođe, neophodno je da na svom nalogu imate, ili ste imali, makar jedan postavljen oglas.

Klikom na Preuzmite primer uplatnice preuzmite popunjenu uplatnicu direktno sa Vašeg KP naloga. Iznos koji želite da uplatite birate iz padajućeg menija, dok se sva ostala polja automatski popunjavaju u skladu sa podacima sa Vašeg naloga.

Ovim načinom uplate ne ispunjavate uslove za dobijanje oznake Verifikovani bankovni račun. Uslove za dobijanje oznake pročitajte ovde.

Platna kartica

Uplata KP Prepaid kredita platnom karticom


Izaberite iznos koji uplaćujete iz padajućeg menija, prihvatite Pravila i uslove kartične uplate KP Kredita i kliknite na dugme Nastavi sa uplatom.

Po unosu traženih podataka, kliknite na Plati a zatim izaberite način potvrde plaćanja.

kupujemprodajem uplata kp prepaid kredita


Po uspešnoj autentifikaciji prikazaće Vam se stranica uspešne transakcije.

Ovim načinom uplate ne ispunjavate uslove za dobijanje oznake Verifikovani bankovni račun. Uslove za dobijanje oznake pročitajte ovde.

SMS poruka


Za ovakvu uplatu potrebno je da pošaljete jednu SMS poruku u formatu koji će vam biti ispisan na ekranu pošto uneste Vaš broj mobilnog telefona i kliknete na opciju Prikaži tekst za SMS.

Nakon slanja poruke Vaš KP Kredit će biti uvećan za 300 dinara.

Zbog visokih troškova transakcije, Vaš račun mobilne telefonije će biti zadužen za 600+ dinara. Svi drugi načini uplate su mnogo povoljniji!

Dopuna KP Prepaid kredita SMS porukom

Ovim načinom uplate ne ispunjavate uslove za dobijanje oznake Verifikovani bankovni račun. Uslove za dobijanje oznake pročitajte ovde.

Izdavanje predračuna

Dopuna KP Prepaid kredita - Izdavanje predračuna

Ukoliko plaćate kao pravno lice i potreban Vam je predračun za uplatu KP Kredita, samo popunite potrebne podatke i kliknite na dugme Preuzmite predračun.

Po prijemu uplate, uz pravilno upisan poziv na broj, Vaš KP Kredit će biti automatski uvećan. Račun ćete moći da preuzmete u Moj KP > Dopuna kredita, na linku Računi.

To je to!

Sada znate kako da dopunite KP Kredit. Za sva pitanja, kontaktirajte našu podršku.

Želimo Vam puno uspeha! 🙂

Da li Vam je ova informacija pomogla?

Niste našli odgovor? Pogledajte srodna pitanja