NovostiŠta znači fer korišćenje KupujemProdajem

Šta znači fer korišćenje KupujemProdajem

KupujemProdajem ima preko 3 miliona registrovanih korisnika koji postave preko 60 hiljada oglasa svakoga dana. Kako bi korišćenje platforme bilo lako i pristupačno svima uveli smo Polisu o fer korišćenju.

Polisom je definisano da:

  • korisnici koji nemaju aktivan KP Obnavljač mogu postaviti najviše 20 novih besplatnih oglasa u toku jednog kalendarskog meseca (ovo pravilo uključuje i ponovno postavljanje istih oglasa uz brisanje starih), 
  • jedan isti oglas je dozvoljeno obrisati i ponovo postaviti ne češće od jednom u pet dana.

Šta je KP Obnavljač?

Korisnici koji imaju aktivan KP Obnavljač mogu da postave veliki broj novih besplatnih oglasa, u skladu sa Polisom o fer korišćenju. KP Obnavljač je usluga koja automatski obnavlja svaki Vaš Aktivan ili Parkiran besplatan oglas, uz čuvanje broja pregleda, praćenja i pozicije na Google-u. Oglasi se obnavljaju duplo češće od njihovog trajanja u grupi – na primer, oglasi koji traju 30 dana, će se obnavljati na svakih 15.

Uputstvo za aktivaciju i upotrebu KP Obnavljača možete pročitati ovde. 

Šta ako nemate aktivan KP Obnavljač?

Korisnici koji nemaju aktivan KP Obnavljač mogu postaviti 20 novih besplatnih oglasa u toku jednog kalendarskog meseca.

Ovo znači da ćete, na primer, u toku aprila moći da postavite 20 novih besplatnih oglasa, nezavisno od toga koliko imate već Aktivnih oglasa prvog aprila. Oglasi koje ste postavili u martu neće biti obrisani i trajaće regularno, do vremena svog isteka, a od prvog aprila imate pravo da postavite novih 20 besplatnih oglasa.

Pod terminom novi oglas podrazumevamo svaki oglas u toku čijeg je procesa postavljanja na KP korisnik kliknuo na opciju Postavite oglas. To znači da se u nove oglase ubrajaju i oni oglasi koji su se našli na sajtu kroz ponovno postavljanje istih oglasa uz brisanje starih. U nove oglase se ne računaju oglasi koji se obnavljaju preko plaćene usluge Obnove oglasa.

Kako ćete znati da ste dostigli maksimalan broj besplatnih oglasa?

Kada dostignete maksimum od 20 novih besplatnih oglasa u toku kalendarskog meseca, prikazaće Vam se obaveštenje da je limit dostignut i da dalje postavljanje besplatnih oglasa nije moguće. 

Oglasi koje ste do tada postavili se ne brišu pre njihovog regularnog isteka. Kada počne novi kalendarski mesec, dobijate mogućnost da postavite novih 20 oglasa. 

Ako imate potrebu da postavite još novih oglasa pre početka narednog kalendarskog meseca, u svakom trenutku možete aktivirati KP Obnavljač.

Ukoliko imate dodatnih pitanja odgovore možete potražiti u našem Help Centru, ili kontaktirati našu podršku na samoj platformi.