SavetiKako da iskoristite KP Poruke za što efikasniju saradnju

Kako da iskoristite KP Poruke za što efikasniju saradnju

Bez obzira na to da li nešto kupujete ili prodajete, jedan od presudnih faktora za uspešnu saradnju je brza i efikasna komunikacija. Korišćenje KP Poruka je preporučljivo jer Vam ostaje pisani trag dogovora sa drugom stranom, a i zato što možete dati ocenu drugom korisniku tek nakon što sa njim razmenite KP Poruke. Takođe, neki korisnici ne žele da ostave broj telefona u svojim oglasima, već pristaju isključivo na komunikaciju putem KP Poruka.

Pošaljite poruku

Da biste koristili KP Poruke neophodno je da imate nalog na portalu i da budete ulogovani. Bilo da koristite desktop računar, ili mobilni telefon, kp poruku šaljete tako što u okviru otvorenog oglasa kliknete na Pošaljite poruku

Poruke kako ne kako da

U okviru teksta poruke nema ograničenja što se tiče broja karaktera, ali vodite računa da poruka ne sadrži nikakve uvrede, pošto vređanje može dovesti  do suspenzije naloga. Takođe, nemojte pisati pretežno velikim slovima. 

Emodži

Ukoliko prepisku želite učiniti vedrijom, možete iskoristiti neki od emodžija.

KP poruke su najefikasniji način da postavite pitanje ili date odgovor drugoj strani u vezi sa cenom, stanjem i osobinama predmeta oglašavanja, načinom pružanja usluge i tako dalje. 

Namenjene su efikasnoj komunikaciji u svako doba dana i noći, bez bojazni da ćete nekoga uznemiravati. Primalac poruke, ukoliko u tom trenutku nije online na portalu, dobiće obaveštenje o prijemu poruke kada se naredni put bude ulogovao na portal. Isto to važi i za pošiljaoca, kada mu stigne odgovor na poruku. 

Email obaveštenja

U podešavanjima naloga imate mogućnost da izaberete da li želite da ova obaveštenja dobijate na e-mail. Takođe, možete da odaberete koliko često želite da dobijate e-mail obaveštenja.

Kvačice

Da bismo prepisku učinili transparentnijom, uveli smo i markiranje poruka. Kada pošaljete poruku, ona će biti obeležena jednom kvačicom. Dve kvačice indikuju da je poruka isporučena. Kada te dve kvačice postanu plave, to onda znači da je korisnik pročitao poslatu poruku.

Opcija poruke

Svim svojim razmenjenim porukama možete pristupiti u sekciji Poruke  na početnoj strani, ili u okviru menija Moj KP. Poruke su izlistane po datumu, pri čemu su najnovije smeštene na vrh. 

Klik konverzacija

Napominjemo da se u listi ne prikazuju pojedinačne poruke, već su one grupisane u konverzacije, pa kad kliknete na bilo koju konverzaciju, otvoriće Vam se kompletna komunikacija koju ste imali sa jednim sagovornikom u vezi sa određenim oglasom.

Filteri

U listi su standardno prikazane sve konverzacije, ali možete odabrati da se vide samo one vezane za Vaše oglase ili samo za tuđe oglase. Ovo radite tako što kliknete na opciju Filteri. U Filterima takođe možete pretraživati poruke u zavisnosti od njihovog statusa, to jest da li su pročitane ili ne, a možete pregledati i konverzacije sa korisnicima koje ste blokirali. Pretragu poruka možete suziti i po naslovu oglasa oko kojeg se vodila konverzacija, ili po korisničkom imenu korisnika sa kojim ste imali prepiske. Da bismo rasteretili Vaš inboks, prikazujemo samo poruke koje su stare do 6 meseci. Ako želite da pristupite starijim prepiskama, takođe možete to uraditi iz Filtera, klikom na opciju Uključujući i starije od 6 meseci

Obriši prepisku

Iz liste možete da izbrišete pojedinačnu prepisku. Za to je dovoljno da kliknete na željenu konverzaciju i zadržite prst na njoj dok se ne pojavi opcija Obriši. Kliknite na tu opciju i prepiska je obrisana.

To je to!

Pomoć i kontakt


Ukoliko se javi neki problem u vezi sa slanjem, ili prijemom KP Poruka, savetujemo Vam da nam se obratite za pomoć. To možete uraditi preko opcije Pomoć i kontakt.

Želimo Vam što više uspešnih saradnji 🙂