SavetiKako da napravite dobar Oglas za Posao

Kako da napravite dobar Oglas za Posao

Delimo sa Vama primer dobrog Oglasa za Posao i par saveta o tome kako da ga skockate tako da privuče pažnju i osigura Vam najkvalitetnije kandidate. 

Naslov, tekst i slike unosimo prilikom drugog koraka postavljanja oglasa.

Postavljanje oglasa - unos oglasa
Drugi korak postavljanja oglasa: unosimo sadržaja oglasa

Naziv pozicije

Ovo je lako, samo gledajte da budete dovoljno precizni. Ukoliko postoji neka specifičnost, na primer noćna smena, možete to da dodate u naslov oglasa. Takođe, ukoliko je konkurs aktivan u više mesta to možete naznačiti tako što ćete, na primer, dopisati “(više gradova)” nakon naziva pozicije.

Pomoćni radnici u fast food restoranu

Tekst Oglasa

Praksa je pokazala da je dobro da počnete sa jednom-dve rečenice osnovnih informacija o Vašoj firmi: gde se nalazite, čime se bavite. Zatim, pružite kandidatima sve potrebne informacije o samoj poziciji:

  • Navedite veštine, znanja i poželjno radno iskustvo – Što jasnije i detaljnije, to bolje! Ovde se trudimo da nas ne zatrpaju prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove.
  • Prenesite kandidatima šta mogu očekivati – Najbolje je da zaobiđete ustaljene fraze, poput “dinamično okruženje”. Ako pružite informacije koje ih zaista zanimaju, izbeći ćete većinu ponavljajućih potpitanja.

ABC Grill iz Čačka, prepoznatljiv je po specijalitetima sa roštilja. Zbog povećanog obima posla tražimo vredne, odgovorne i prijatne osobe, na poslovima pripreme i prodaje specijaliteta sa roštilja i friteza.

Opis posla
– Rad na električnom roštilju i fritezi
– Pečenje roštilj mesa, piletine, burgera
– Slaganje i pravljenje burgera
– Primanje narudžbina i prodaja po potrebi

Radi se u tri smene, a postoji i mogućnost dogovora i posebni uslovi za rad samo druge ili treće smene.

Radno iskustvo
Prethodno iskustvo nije neophodno, ali je prednost.

Nudimo
Nudimo odlične uslove: obuku i stalni radni odnos; redovnu zaradu koja zavisi od Vaše veštine i kvalifikovanosti i kreće se od 50.000 do 65.000 dinara; slobodan dan na sedmičnom nivou po dogovoru i topli obrok.

Slike

Fotografija koju postavite kao prvu će se prikazivati kandidatima kada listaju Oglase za Posao, pa je zgodno da ona bude logotip firme. Ovde i Vi “prodajete sebe”: probajte da prenesete atmosferu, pokažete radni prostor i uslove za rad, možda i proizvod… Koristite zato autentične fotografije radnog prostora, procesa i okruženja:

To je to!

Kada postavite oglas, ne zaboravite i da ga podelite na društvenim mrežama, kako biste postigli još veću vidljivost – najlakše je da kliknete na dugme Podeli, koje je vidljivo ispod naslova otvorenog oglasa.

Podelite oglas
Dugme Podeli nudi nekoliko opcija za lako deljenje Vašeg novog oglasa

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice oko drugih koraka postavljanja oglasa, pogledajte ovo korak-po-korak uputstvo: Kako da postavite oglas za posao na KupujemProdajem, ili se obratite našoj podršci.