SavetiKako da napravite oglas koji privlači kupce

Kako da napravite oglas koji privlači kupce

Postavljanje oglasa na KupujemProdajem je brzo i lako. U svega nekoliko koraka Vaš proizvod možete staviti pred stotine hiljada ljudi koji su na KP svaki dan.

Kako bi korisnici lakše pronašli ono što prodajete, i kako bi im Vaš oglas dao sve potrebne informacije, a Vama povećao mogućnost za prodaju, pripremili smo Vam nekoliko saveta za pravljenje dobrog oglasa.

Naslov oglasa

Primeri naslova oglasa
Primeri naslova oglasa

Naslov je, naravno, prvo što korisnici vide kada se susretnu sa Vašim oglasom. On treba da bude precizan i jasan. U polje za naslov unesite što konkretniji naziv stvari ili usluge koju nudite ili tražite, jer ćete tako olakšati korisnicima da brže dođu do Vašeg oglasa. Razmislite – šta bi neko kucao u polje za pretragu kada traži ono što Vi oglašavate. 

Opis oglasa

Primeri opisa oglasa
Primeri opisa oglasa

Veoma je važan i sam tekst opisa oglasa. Precizno i iskreno opišite ono što oglašavate. Stavite se u poziciju druge strane – šta biste Vi želeli da znate u slučaju da kupujete nešto slično. Navedite sve bitne detalje o predmetu oglašavanja – u kakvom je stanju, koje funkcionalnosti ima, koje posebne pogodnosti nudi, da li ima neka oštećenja, odnosno kakvo vam je iskustvo i šta vas preporučuje ako nudite neku uslugu.

Jasno navedite sve uslove i eventualna ograničenja svoje ponude. Opišite kako i kad kupac može da Vas kontaktira, kao i gde može da vidi ili proba ono što prodajete, odnosno kako organizujete dostavu. 

Vodite računa i o nekim osnovnim pravilima. Nemojte koristiti pretežno velika slova ni u naslovu ni u tekstu oglasa, jer takvi oglasi ne izgledaju lepo i odbijaju kupce. Koristite interpukcijske znake, a tekst oglasa podelite u pasuse, kako bi ga korisnici lakše čitali.

Fotografije u oglasu

Primer fotografija oglasa
Primeri fotografija u oglasu

Oglasi bez fotografija nisu privlačni korisnicima, i zato su adekvatne fotografije od velike važnosti za uspeh oglasa. Kao i kod teksta oglasa, fotografije treba da budu jasne i da prikazuju pravo stanje onoga što oglašavate. 

Nemojte preuzimati fotografije sa interneta. Najčešće se jasno primeti da se ne radi o proizvodu iz oglasa, što kod kupaca izaziva nepoverenje. Trudite se da uvek slikate sami ako je to moguće.  Za fotografisanje predmeta Vam nisu potrebni profesionalno znanje i oprema. Dovoljno je da se pridržavate osnovnih saveta. 

  • Trudite se da slikate pod dobrim svetlom, a idealno bi bilo da to bude prirodno osvetljenje. Sunce ili drugi izvor svetla treba da bude uperen u predmet koji slikate, a ne u vaš telefon ili fotoaparat. 
  • Izbegavajte upotrebu blica, naročito iz blizine, kao i šarene pozadine ili okruženje koje je prenatrpano drugim predmetima.
  • Prikažite realno sva oštećenja predmeta i sve karakteristike onoga što prodajete. Ukoliko je to potrebno, slikajte predmet iz raznih uglova.

Na kraju, važno je da znate da na KupujemProdajem nisu dozvoljene fotografije koje sadrže neku grafičku obradu radi dodatnog isticanja, kao što je recimo okvir, broj telefona, tekst, stiker i slično. Takođe, ne mogu se koristiti fotografije koje sadrže logotip firmi i drugih internet portala, kao ni lične fotografije osoba koje za to nisu dale odobrenje. 

Fotografisanje automobila

Fotografisanje automobila zahteva posebnu pažnju. Kako se radi o proizvodu velike vrednosti, koji se obično kupuje na “duže staze”, kupcima će biti značajan svaki detalj. Automobil odvezite u neki lep i prostran ambijent i slikajte ga pod dnevnim svetlom. Pokažite sva eventualna oštećenja, kako iznutra, tako i spolja. 

Fotografisanje nekretnina

Kao kod automobila, fotografisanje nekretnina zahteva dodatnu pažnju. Kada slikate stanove, trudite se da prikažete cele prostorije ako je to moguće. Vodite računa i da sobe ne budu prenatrpane stvarima, kako bi kupac stekao pravu sliku o veličini prostora.  Kupci vole da vide i kako izgleda zgrada u kojoj je stan, pa se potrudite da im izađete u susret. Slično važi i ukoliko prodajte kuću – slikajte je spolja pod dnevnim svetlom, a dodajte i fotografije dvorišta, pratećih objekata i drugih značajnih sadržaja.

To je to!

Sada znate kako da napravite oglas koji privlači kupce. Kako biste još uspešnije prodavali na KupujemProdajem pripremili smo Vam i tekst – Kako da uspešno prodajete preko KP.

Ukoliko još uvek imate neke nedoumice oko samog procesa postavljanja oglasa, pročitajte tekst – Kako da postavite prvi oglas.

Srećne prodaje Vam želimo 🙂