SavetiKako da uspešno prodajete preko KP

Kako da uspešno prodajete preko KP

Kako biste još brže i uspešnije prodavali na KupujemProdajem, na raspolaganju su Vam plaćene KP Promocije, dodaci i obnova oglasa.

KP Promocije

Promocije će zadržati Vaš oglas iznad svih nepromovisanih oglasa u grupi odnosno pretrazi, kada kupci pretražuju ono što prodajete. Postoje dve KP Promocije: “Na vrhu + Pretraga” i “Prioritetni + Pretraga”.

KP Promocije
Oglase koji imaju aktivnu promociju ćete prepoznati po ikonici u donjem desnom uglu oglasnog sažetka

Na vrhu + Pretraga

Promocija Na vrhu + Pretraga traje 7 dana. Za to vreme će Vaš oglas biti među prvima kada kupci pretražuju reči iz naslova oglasa i na vrhu liste oglasa u grupi u kojoj ste oglas postavili. Tako će ostvariti i do 14 puta više pregleda.

Nakon isteka ove promocije, oglas se automatski obnavlja uz zadržavanje broja pregleda i pratilaca, koji su signal drugim kupcima da postoji interesovanje za Vaš oglas.

Prioritetni + Pretraga

Promocija Prioritetni + Pretraga traje 3 dana. Kada je aktivirate Vaš oglas će imati prioritet u odnosu na nepromovisane oglase u okviru svoje grupe i u rezultatima pretrage. Biće uvek prikazan ispred njih, a odmah ispod oglasa koji imaju aktiviranu promociju “Na vrhu + Pretraga”. 

Praksa je pokazala da će oglsi sa ovom promocijom imati do 5 puta veći broj pregleda od nepromovisanih oglasa. I u ovom slučaju se nakon isteka promocije oglas automatski obnavlja. 

Dodatne opcije za brže prodaje

Pored osnovnih promocija, na raspolaganju su Vam plaćeni dodaci – Istaknut oglas, Link u oglasu i Video u oglasu, kao i Obnova oglasa.

Dodaci traju shodno trajanju oglasa u grupi, na primer, u grupama gde je trajanje oglasa 30 dana dodatak će Vam biti aktivna 30 dana. Imajte na umu da je, u bilo kom trenutku, moguće aktivirati jedan ili više dodataka, kako na promovisanom tako i na nepromovisanim oglasu.

Istaknut oglas

Istaknut oglas

Kada aktivirate ovaj dodatak, Vaš oglas će biti obeležen plavom bojom, kako bi se izdvojio od ostalih oglasa na stranici i bio uočljiviji kupcima.

Link u oglasu i Video u oglasu

Dodatak “Link u oglasu” Vam omogućava da u tekst oglasa dodate link na koji se može kliknuti. Ovo Vam može biti korisno ukoliko želite da omogućite korisnicima da posete Vaš sajt, ili bilo koji drugi vid internet sadržaja koji koristite za promociju i prodaju Vaših proizvoda ili usluga.

Dodatak “Video u oglasu” Vam omogućava da u sam oglas dodate video. Podržani su YouTube, Vimeo i Facebook linkovi za video klipove, koji se unose u za to predviđeno polje. Video klip koji planirate da postavite u oglas morate prethodno da postavite na neku od navedenih video platformi.

Obnova oglasa

Obnova oglasa je vrlo korisna opcija koja:

  • Aktivne oglase vraća među prve u grupi – obnavlja im poziciju
  • Vreme trajanja oglasa (i aktivnih i parkiranih) pokreće ispočetka – obnavlja im trajanje
  • Čuva ostvareni broj prikaza, pratioce, poruke, kao i poziciju oglasa u Google pretrazi

To je to! 🙂

Sada znate kako da pospešite svoje KP prodaje.

Od koristi će Vam biti saveti za pravljenje dobrog oglasa: Kako da napravite oglas koji privlači kupce kao i kratko uputstvo za aktivaciju promocija i dodataka:


Srećne prodaje Vam želimo! 🙂