SavetiKako da postavite prvi oglas preko Desktop sajta

Kako da postavite prvi oglas preko Desktop sajta

U tekstu je prikazan proces postavljanja oglasa sa Desktop platforme, a ukoliko ipak odlučite da oglas postavite sa mobilnog telefona – pročitajte ovaj tekst. U svakom sličaju, koraci se skoro uopšte ne razlikuju.

Da biste postavili oglas potrebno je da budete ulogovani. Nakon što ste to uradili, kliknite na dugme – Postavite oglas u gornjem desnom delu ekrana. Zatim, samo pratite sledeća četiri koraka.

Korak 1 – Izbor kategorije

Izbor kategorije

Za početak, unesite naziv predmeta oglašavanja, i da li oglašavate predmet ili uslugu. Ukoliko nudite uslugu neophodno je da budete pravno lice, odnosno da imate firmu.

Nakon toga, izaberete kategoriju i grupu kojoj predmet oglašavanja pripada. Ukoliko niste sigurni gde oglas treba da se nalazi, nakon unošenja naziva predmeta kliknite na dugme Predloži gde i dobićete predloge odgovarajućih kategorija i grupa.

Nakon unosa podataka u ovom, kao i u narednim koracima, samo kliknite na dugme Sledeće.

Korak 2 – Unos oglasa

Unos oglasa - opis, slike, cena
  • Potrudite se da postavite što realnije fotografije, kako bi potencijalni kupci mogli da vide u kakvom je zaista stanju predmet. Uz dobar opis i jasne slike Vaš oglas će sigurno biti zapažen. Takođe, kada ljudi vide da ste iskreni, bićete prepoznati kao fer prodavac i imaćete više uspeha sa budućim prodajama.
  • U polje Cena unesite željeni iznos i odaberite valutu u kojoj želite da bude prikazana. Umesto cene možete odabrati i neku od dodatnih opcija – Besplatno , ukoliko poklanjate proizvod, ili – Kotakt. Takođe, možete da označite da li je cena fiksna, kao i da li postoji mogućnost zamene.
  • Dalje, označite stanje u kojem se predmet oglašavanja nalazi. Da biste označili stanje oglasa kao Novo, potrebno je da budete registrovano pravno lice.
  • U polju Tekst oglasa, što realnije i detaljnije opišite predmet oglašavanja. Na ovaj način ćete olakšati kupcima da saznaju sve što ih zanima o predmetu prodaje.
  • Za kraj u ovom koraku, unesite mesto odakle prodajete, Vaše ime i kontakt telefon. Ove informacije će biti dostupne svim korisnicima koji gledaju Vaš oglas:
Unos oglasa - lični podaci

Korak 3 – Izbor promocije

Izbor promocije

Izaberite opciju Standardna vidljivost, ako želite da postavite oglas bez promocija. Za više pregleda i bržu prodaju, možete odabrati neku od promocija. Više o promocijama oglasa možete pročitati u tekstu – Kako da uspešno prodajete preko KP.

Korak 4 – Identifikacija

Identifikacija - fizičko lice

Ukoliko oglas postavljate kao fizičko lice potrebno je još samo da prihvatite pravila i uslove oglašavanja i kliknete na Postavite oglas.

Ukoliko oglas postavljate kao pravno lice, odnosno firma ili preduzetnik, unesite PIB, poslovno ime i adresu sedišta:

Identifikacija - pravno lice

Potvrdite da garantujete za tačnost unetih podataka, i prihvatite pravila i uslove oglašavanja, a zatim kliknite na Postavite oglas kako biste završili proces.

To je to!

Postavili ste svoj prvi oglas, čestitamo! Oglas nadalje možete menjati ili promovisati, kao i obrisati u Moj KP > Moji oglasi.

Nadamo se da Vam je ovaj tekst pojednostavio proces postavljanja oglasa. Ukoliko imate dodatna pitanja uvek možete kontaktirati našu podršku.

U tekstu – Kako da napravite oglas koji privlači kupce, možete pročitati i nekoliko saveta kako dobar oglas treba da izgleda.

KupujemProdajem Android aplikacija

Takođe, ako već niste, preuzmite kp mobilnu android aplikaciju.

Srećne prodaje Vam želimo 🙂