SavetiKako da reagujete ako mislite da ste prevareni preko KupujemProdajem

Kako da reagujete ako mislite da ste prevareni preko KupujemProdajem

Ukoliko mislite da ste prevareni, mi Vam pružamo inicijalnu pravnu pomoć preko stranice sa formom za prijavu prevare. 

Predlog, Problem, Kontakt

Do ove stranice možete doći preko naše Desktop verzije sajta tako što ćete kliknuti na okruglu ikonicu u donjem desnom uglu ekrana, na kojoj piše Predlog, Problem, Kontakt

Pomoć i kontakt

U Mobilnoj verziji kliknite na Pomoć i kontakt iz Moj KP menija.

Prijava prevare

U oba slučaja u sledećem koraku odaberite stavku Prevara. Ukoliko koristite Mobilni sajt, da biste nastavili sa prijavom prevare potrebno je da pređete na Desktop verziju.

Proces prijave prevare ćemo Vam prikazati kroz Desktop sajt, ali koraci će biti isti i ukoliko koristite mobilni telefon.

Prijava prevare

Lažno prijavljivanje

Dočekaće Vas upozorenje o lažnoj prijavi prevare. Kada to  pročitate, kliknite na Nastavi sa prijavom prevare

Kontakt podaci

Kontakt podaci

Unesite svoje lične i kontakt podatke, kao i jedan od korisničkih podataka korisnika kojeg prijavljujete. Primera radi, unesite samo ID korisnika, a ID oglasa i link koji vodi do korisnika kojeg prijavljujete preskočite, biće dovoljno. 

ID oglasa

ID oglasa

ID oglasa možete pronaći u zaglavlju otvorenog oglasa preko kog ste prevareni, neposredno iznad naslova oglasa.

Link do oglasa

Link oglasa korisnika koji Vas je prevario možete iskorpirati iz adresne trake Vašeg pretraživača. Možete iskoristiti link oglasa usled kog je nastao problem, ili ako je taj oglas obrisan, link bilo kog drugog oglasa korisnika koji Vas je prevario.

ID korisnika

ID korisnika koji Vas je prevario možete pronaći u okviru KP poruka koje ste razmenjivali sa njim, samo pređite mišem preko njegovog korisničkog imena i otvoriće se prozorčić sa njegovim osnovnim korisničkim podacima. Iskopirajte ID broj i nalepite ga u polje u prijavi.

Podaci o prevari

Vrednost, Datum, Mesto, Opis

Nakon toga, upišite vrednost za koju ste oštećeni, datum kada se neželjena situacija dogodila, mesto, kao i način na koji se situacija odigrala, navodeći sve bitne činjenice. 

Za kraj, potvrdite da izjavu dajete pod materijalnom i krivičnom odgovornošću i kliknite na Pošalji.

Na osnovu poslatih podataka, na Vašu e-mail adresu KupujemProdajem tim će poslati detaljno uputstvo za dalju proceduru, kao i primer prijave koju ćete podneti nadležnom organu. 

Zaštita podataka o ličnosti

Važno je da znate da KupujemProdajem nije ovlašćen da dostavlja korisničke podatke trećim licima. To je definisano Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Jedini izuzetak su predstavnici nadležnih državnih organa – MUP, tužilaštvo, sud – ali i oni to mogu da traže samo uz odgovarajući pravni osnov. Dakle, slučaj prevare morate prijaviti nadležnom organu, kako bi oni sproveli dalje korake. 

To je to!

Pročijtajte i tekst u kojem dajemo savete za bezbednu trgovinu i izbegavanje prevara – Kako da bezbedno kupujete i prodajete preko KP.

Želimo Vam uspešno razrešenje problema.