Kako da postavite prvi oglas preko Aplikacije i Mobilnog sajta

Nakon uspešno završene registracije možete lako da postavite Vaš prvi oglas. Pogledajte kratko video uputstvo ili pročitajte tekst ispod.

U tekstu je prikazan proces postavljanja oglasa u našoj Android aplikaciji, koju možete preuzeti ovde. Koraci se ne razlikuju ni na Mobilnom sajtu, a ukoliko se ipak odlučite da oglas postavite preko desktopa, pročitajte ovaj tekst.

Kao prvo neophodno je da budete ulogovani, a nakon toga samo pratite sledeće korake.

Korak 1 od 4

kupujemprodajem postavljanje oglasa kako da blog

Da biste postavili oglas kliknite na polje Novi oglas.

Izaberite da li oglašavate predmet ili uslugu. Ako nudite uslugu neophodno je da budete pravno lice, odnosno da imate firmu.

kupujemprodajem postavljanje oglasa kako da blog

Nakon toga neophodno je da unesete naziv predmeta oglašavanja i izaberete kategoriju i grupu kojoj pripada. Ako niste sigurni koju kategoriju i grupu treba da odaberete, nakon unošenja imena predmeta kliknite na dugme Predloži gde i kp će Vam automatski dati predloge odgovarajućih kategorija i grupa.

Korak 2 od 4

kupujemprodajem postavljanje oglasa kako da blog

Dodajte fotografije Vašem oglasu. Potrudite se da postavite što jasnije i realnije fotografije, kako bi potencijalni kupci mogli da vide u kakvom je zaista stanju predmet.

Ako želite, ovde možete i dodatno prilagoditi naslov Vašeg oglasa.

kupujemprodajem postavljanje oglasa kako da blog

U polje Cena unesite željeni iznos i odaberite valutu u kojoj će cena proizvoda biti prikazana. Takođe, možete da odaberete da li je cena fiksna ili ne, kao i da li postoji mogućnost zamene. Ako ne želite da sami odredite cenu možete da odaberete i neku od alternativnih opcija kao što su: Besplatno, Dogovor ili Kontakt.

Zatim označite stanje u kojem se nalazi predmet koji oglašavate. Ako želite da označite stanje oglasa kao Novo, morate biti registrovano pravno lice.

kupujemprodajem postavljanje oglasa kako da blog

U polju Tekst oglasa opišite predmet oglašavanja što detaljnije i jasnije. Na taj način olakšavate potencijalnim kupcima da saznaju sve što ih zanima o predmetu koji prodajete. Uz dobar opis i jasne slike Vaš oglas će sigurno biti zapažen.

Pored toga, ako ljudi prepoznaju da ste bili iskreni u opisivanju predmeta bićete prepoznati kao fer trgovac i imaćete više uspeha sa svojim oglasima.

kupujemprodajem postavljanje oglasa kako da blog

Zatim unesite podatke koji će javno stajati uz Vaš oglas: ime, mesto odakle prodajete i telefon za kontakt. Ove informacije će biti dostupne svim korisnicima koji gledaju Vaš oglas.

Nakon unosa podataka, samo kliknite na dugme Sledeće.

Korak 3 od 4

odabir promocije

Izaberite opciju Standardna vidljivost, ako želite da postavite oglas bez promocija. Za više pregleda i bržu prodaju, možete odabrati neku od promocija. Više o promocijama oglasa možete pročitati u tekstu – Kako da uspešno prodajete preko KP.

Korak 4 od 4

Identifikacija

Ukoliko oglas postavljate kao fizičko lice potrebno je još samo da prihvatite pravila i uslove oglašavanja i kliknete na Postavite oglas, kako biste završili proces.

Ukoliko oglas postavljate kao firma ili preduzetnik, unesite PIB, poslovno ime i adresu sedišta. Za kraj, pre nego što kliknete na Postavite oglas, potvrdite da garantujete za tačnost unetih podataka, i prihvatite pravila i uslove oglašavanja.

To je to!

Čestitamo, postavili ste svoj prvi oglas! Pripremili smo Vam i nekoliko saveta kako dobar oglas treba da izgleda, pročitajte ih u tekstu – Kako da napravite oglas koji privlači kupce.

Svoj oglas nadalje možete proveravati, promovisati ili izmeniti, kao i obrisati u Moj KP > Moji oglasi.

Nadamo se da Vam je ovaj tekst olakšao proces postavljanja oglasa. Ukoliko imate neke nedoumice, slobodno se na samom KP-u obratite našim adminima pomoću forme Predlog Problem Kontakt. Forma se nalazi u donjem desnom uglu na Desktop sajtu, ili u meniju Moj KP pod nazivom Pomoć i kontakt, kada je Mobilni sajt ili Android aplikacija u pitanju.

Srećne prodaje Vam želimo 🙂

Da li Vam je ova informacija pomogla?

Niste našli odgovor? Pogledajte srodna pitanja