Kako da postavim oglas?

Sve što vam je potrebno da biste postavili oglas je da budete registrovani na KupujemProdajem. Nakon uspešne registracije, kliknite na Postavite oglas i pratite dalje korake. 

1. Odaberite kategoriju i grupu

Na prvom koraku birate kategoriju i grupu predmeta koji oglašavate. Pri vrhu stranice ćete primetiti polje u koje je potrebno da unesete naziv predmeta, nakon čega će Vam sistem automatski dati predlog grupe.

Ako nijedna od predloženih grupa nije adekvatna, grupu možete odabrati ručno. Birate redom: tip oglasa, kategoriju i grupu u koju želite da smetite predmet. 

Imajte u vidu da pogrešna kategorizacija oglasa može dovesti do privremene suspenzije naloga, pa se potrudite da oglas smestite u što relevantniju grupu. 

Ako niste u potpunosti sigurni gde da postavite oglas, najbolje je da kontaktirate podršku za savet. 

2. Unesite informacije o predmetu koji oglašavate

Slike

Oglasi bez slika nisu privlačni korisnicima. Zato su atraktivne slike od velike važnosti za uspeh oglasa. Slike treba da budu jasne i da prikazuju pravo stanje predmeta koji oglašavate. Izbegavajte preuzimanje slika sa interneta, ili od drugih korisnika bez njihove dozvole. Napravite ih sami, kupci će zbog toga više ceniti Vaš oglas. Više saveta o tome kako da napravite kvalitetnu oglasnu sliku možete pronaći u ovom tekstu

Naslov oglasa

Prvo što korisnici vide kada se susretnu sa Vašim oglasom je naslov koji treba da bude precizan i jasan. U polje za naslov unesite što konkretniji naziv stvari ili usluge koju nudite ili tražite. Na taj način ćete olakšati korisnicima da brže pronađu Vaš oglas.

Cena

Cenu oglašenog predmeta možete uneti u dinarima ili evrima. Možete odabrati da li prihvatate zamenu, i da li je aktuelna cena fiksna ili ne. U slučaju da niste sigurni koju cenu da postavite, možete odabrati opciju Kontakt. 

Ako predmet koji oglašavate dajete na poklon, možete umesto cene iz padajućeg menija odabrati opciju Besplatno. 

Izbegavajte da unosite cenu od 1€, ili nerealno mali iznos u dinarskoj valuti čisto da biste skrenuli pažnju kupaca na Vaš oglas. Isto se podrazumeva i za zloupotrebu opcije Besplatno. Takvo postupanje obično kod kupaca stvara negativan efekat i može dovesti do privremene suspenzije naloga.

Stanje

Ako se oglašavate kao fizičko lice, možete odabrati: Kao novo/nekorišćeno, Korišćeno i Neispravno/oštećeno. Potpuno nove predmete na KupujemProdajem mogu oglašavati jedino pravna lica. 

Tekst oglasa

Precizno i iskreno opišite ono što oglašavate. Stavite se u poziciju druge strane – šta biste Vi želeli da znate u slučaju da kupujete nešto slično. Navedite sve bitne detalje o predmetu oglašavanja – u kakvom je stanju, koje funkcionalnosti ima, koje posebne pogodnosti nudi, da li ima neka oštećenja, odnosno kakvo vam je iskustvo i šta vas preporučuje ako nudite neku uslugu.

Jasno navedite sve uslove i eventualna ograničenja svoje ponude. Opišite kako i kad kupac može da Vas kontaktira, kao i gde može da vidi ili proba ono što prodajete, odnosno kako organizujete dostavu. 

Vodite računa i o nekim osnovnim pravilima. Nemojte koristiti pretežno velika slova ni u naslovu ni u tekstu oglasa, jer takvi oglasi ne izgledaju lepo i odbijaju kupce. Koristite interpukcijske znake, a tekst oglasa podelite u pasuse, kako bi ga korisnici lakše čitali.

Lični podaci

U odeljak o ličnim podacima, neophodno je da unesete svoje ime i mesto prebivališta. Broj telefona je opciona stavka, možete ga izostaviti ukoliko ne želite da komunicirate preko telefona. Drugi korisnici će svakako moći da Vas kontaktiraju preko KP Poruka koje su preporučeni kanal komunikacije, a podržavaju i slanje slika

Kod oglasa za nekretnine, umesto Vašeg prebivališta unesite lokaciju nekretnine kako bi zainteresovani kupci mogli što lakše da pronađu Vaš oglas koristeći filter za lokaciju u sklopu pretrage. 

3. Odaberite vidljivost Vašeg oglasa

Standardna vidljivost podrazumeva hronološko pozicioniranje Vašeg oglasa ispod plaćenih promocija u grupi u kojoj je smešten. Kako novi oglasi budu postavljeni u grupi, tako će Vaš oglas vremenom padati na niže pozicije. 

Ukoliko želite da u startu poboljšate poziciju, ili istaknete Vaš oglas u odnosu na druge, možete aktivirati neku od četiri osnovne KP Promocije:

  • Na vrhu + Pretraga
  • Prioritetni oglas + Pretraga
  • Istaknut oglas

Ukoliko želite dodatno da ubrzate prodaju, možete odabrati neku od ovih opcija:

  • Link u oglasu
  • Video u oglasu
  • Obnovu oglasa

Kako svaka od ovih promocija doprinosi prodajama možete pročitati u ovom tekstu

Identifikujte se kao pravno ili fizičko lice

Oglas možete postaviti kao fizičko, ili kao pravno lice. Ako se oglašavate kao pravno lice ili preduzetnik, potrebno je da u odgovarajuća polja unesete PIB Vaše firme, poslovno ime i adresu sedišta. 

Prednosti koje su na našoj platformi za oglašavanje rezervisane samo za pravna lica i preduzetnike su:

  • Postavljanje oglasa sa stanjem NOVO
  • Oglašavanje u svim grupama sekcije Usluge
  • Oglašavanje u kategoriji Oprema u Zdravstvu
  • Oglašavanje u grupi Veterinarska Oprema
  • Oglašavanje u većini grupa u kategoriji Poslovi
  • Oglašavanje u grupama Programi i Digitalne igre

To je to!

Ukoliko imate dodatna pitanja, odgovor možete potražiti u Help Centru ili preko forme za kontaktiranje naše podrške

Uspešne prodaje Vam želimo! 🙂

Da li Vam je ova informacija pomogla?

Niste našli odgovor? Pogledajte srodna pitanja